otrdiena, augusts 28

MacBook upgrade

Nu tātad varu paziņot ka mana MacBook upgrade process ir paveikts. Pats process nesagādāja nekādas problēmas (kurš gan šaubītos :) ). Viss notikās ļoti elementāri, izņemot to ka portatīvā datora cietais disks ieskrūvēts ( tanī apvalciņā) ar diezgan dīvainām skrūvēm - krustiņš tas nav un arī Philips skrūvgrieznis to neņēma, nācās izgudrot dažādus paņēmienus, bet nu visumā viss aizgāja ar pirmo piegājienu.

Tagad mana MacBook konfigurācija izskatās šādi:
  • Intel CoreDuo 2 Ghz procesors (tas jau bija agrāk);
  • RAM uzlikts 2 Gb (2 x 1Gb A-DATA moduļi);
  • cietais disks 250 Gb - jaunais Western Digital (WD2500BEVS-11UST0), nu kas ar perpendikulāro ieraksta metodi.

OS X sistēmu jau paspēju pārlikt, un uztaisīju savu datu (maili, web lapu grāmatzīmes, paroles, programmu parametri) no pēdējā Backupa, tā ka ir man praktiski identiska iMac darba mašīnas kopija. Pēc formatizēšanas diska apjoms sastāda 232 Gb.

Tātad pirmie testi:
Jāsaka ka esmu patīkami pārsteigts ar jaunā WD 2,5 collīga diska ātrumu. Pēc kopējā (atzīmēju ka KOPĒJA) cipara WD apdzen iMac 3.5 collīgo Seagate HDD 250 Gb. Izrāviens galvenokārt ir pateicoties Random Write testam, acīmredzot jaunam diskam ir labāk optimizēts iekšējais softs tādām operācijām (lasi diska Firmware). Pēc nolasīšanas ātruma lielais HDD protams ka apiet mazo WD (ar ļoti minimālu starpību), kā ne kā apgriezieni ir lielāki.Tagad strādājot uz MacBook ir sajūta ka jaunais disks ir klusāks (bet pieļauju ka tas tīri psiholoģiski). Pēc iStat datiem disks praktiski nesilst - tagad (pēc visiem testiem un instalācijām) temperatūra turas 33 grādu robežās.Apjomi abiem diskiem ir vienādi - 250 Gb !!! (ehh, kur progress skrien, dzirdēju jau par 300 Gb un lielākiem diskiem priekš portatīvajiem dtoriem).

Strādājot uz MacBook'a un iMac praktiski nav lielas atšķirībās ātrdarbībā (protams lielais nedaudz ātrāk reaģē). Ja noslogo "mazo" tad tas sāk šņākt ar ventilatoru :) bet visumā strādā MacBook's žigli.

Tagad situācija tāda ka MacBook un iMac 24" pēc iespējām praktiski vienādi, tā ka varu droši bakupot darba sistēmu uz portatīvo, ieskaitot lielo Aperture fotogrāfiju bibliotēku, kur ir ap 20.000 bildēm. Un ja rodas vajadzība turpināt strādāt uz MacBook (teiksim kur izbraukumā). Labi ka Apple Aperture licenze atļauj izmantot programmu gan uz galda datora, gan arī portatīvajā.

Nav komentāru: