trešdiena, jūlijs 25

Panasonic Lumix DMC-FZ18

Vakar izlasīju Panasonic pressrelīzi par jaunas kameras iznākšanu- Lumix DMC-FZ18. Vispāri nebūtu jaunekas īpaš - nu iznāk jaunas kameras kaudzēm daudziem ražotājiem, bet šis "megadevaiss" mani pārsteidza ar saviem tehniskiem datiem.


Protams es saprotu ka tehnoloģija iet uz priekšu, bet nu kaut kādi neticās ka visi "nospraustie" kameras parametri ir lietojami.... noteikti būs kādi zemūdens akmeņi un citas lietas kas drusku nomelninās tos ciparus. Bet nu pēc punktiem:

Optika - 18x optiskā palielināšana, jeb cipariski 28 - 504 mm (35 mm ciparos) f/2.8 - 4.2.
Šausmas vienkārši ņem no tādiem cipariem. Ja uzkabināt spoguļkamerai atbilstošu "stiklu" ar tādu gaismasspēju tad to laikam ar traktoru tik varēs pārvest. Plus tam visam Panasonic tradicionālā optiskā stabilizācija MEGA O.I.S. Nedz kādi tur būs kropļojumi pie tādiem mm.
Vēl tur pat (pie optikas datiem) var minēt Macro fokusēšanos no 1 cm attāluma.

Jūtība (ISO), no 100 līdz 1600, kā arī Auto režīmā (High Sensitivity mode) šis cipars palielinās līdz 1600-6400. Nu neticās man ka uz 8Mpix matricas (izmērā 1/2'5") trokšņu līmenis būs pieņemams, pie tam pie ISO 6400. Man uz Canon 1.6x Crop matricas tāda ISO pat nav specifikācijā !!!

Vairāk tehniskas informācijas var izlasīt www.dpreview.com lapā.
Vārdu sakot esmu drusku nesaprašanā par tādiem kameras parametriem.. ta jau sanāk ka man savu Canon EOS20D var miskastē mest ārā, ar visiem tiem objektīviem.... :)

Bet nu atmetos to visu manu nesaprašanu un izbrīnu tad laikam jau ka labs aparāts būs, pat ja tikai pusi no tā tehniskiem datiem varēs reāli izmantot. Parastiem cilvēkiem šāds aparāts bīti ļoti parocīgs, ceļojumos noteikti varēs safočēt gan šaurās ieliņas (28mm), gan arī kādu kalna virsotni (504mm).

P.S. nebūtu jau slikti tādu 28-504mm f/2.8 - 4.2 objektīvu iegūt Canon aparātam :)

2 komentāri:

Sabine teica...

Perfekta kamera!

cd'holikas teica...

Geras ir išsamus straipsnis - apima beveik viską...
cd muzika parduotuve
kust osta muusika CD