otrdiena, jūlijs 17

Programmu izpārdošana

Vakar tiku pie veselas kaudzes ar mazām programmiņām, kas padara ērtāku un priecīgāku datora lietotāja dzīvi.

Vārdu sakot MacHeist (kopā ar www.mupromo.com) akcijas laikā tika piedāvāta vesela paka ar Shareware programmām pa 49,99$.

  • SRS iWOW
  • GarageSale
  • Cocktail
  • ProfCast
  • Amadeus Pro
  • Fetch
  • GraphicConverter X
  • Little Snitch
  • Intaglio
  • TechTool Pro

Ja pirktu katru programmu atsevišķi tad nāktos iztērēt 433,82 $.

Diez vai man būtu vēlme tērētu tādu naudu par visām šim programmām. Dažās no tām man nav interesantas (lasi diez vai noderēs). Viena no tām (Little Snitch) es jau agrāk biju nopircis pa 24,95$ (eh, būtu zinājis par MacHeist akciju nebūtu pircis atsevišķi).

Bet ir dažas programmas, kuras būtu vērts nopirkt arī pa to parasto (veikala) cenu. MacHeist piedāvā iespēju šīs programmas nopirkt un tad vēl pa tik pieņemamu cenu - 49,99$ .

Tātad no šīm 10 piedāvātam diezgan interesantas (priekš manis) un ceru arī noderīgas ir sekojošas programmas:

Amadeus Pro (40$)
Programma audio failu rediģēšanai. Proti nav tik advancēta kā piemēram Sound Forge uz PC vai Logic Pro uz Mac, bet man jau arī nevajag ar to rakstīt mūziku - gribās šad tad vienkārši sagraizīt vairākos fragmentos to ko ierakstīju no radio vai piekoriģēt no CD norakstītu dziesmu.

GraphicConverter X (30$)
Konvertē praktiski visus grafiskos failus no viena formāta otrā. Var darboties ar veselām direktorijām.

Intaglio (89$)
Tāds Adobe Illustrator analogs, tikai nedaudz vienkāršots un protams ne ar tik lielām iespējām. Parastiem zīmējumiem ļoti noderīga - uzlikt tekstu, ēnu, atspulgu u.t.t.

TechTool Pro (99,99$)
Diezgan jaudīgs rīks OS X sistēmas uzturēšanai labā stāvoklī. Cietā diska optimizācijai, atjaunošanai un diagnostikai. Programmas izmērs - 600Mb, jau liekas daudz ko izsaka (kaut gan nav jau tas noteicošais faktors programmas kvalitātē, bet šoreiz liekas šis vērtējums ir vietā).

Little Snitch (24,95$)
Šī proti man jau ir bet priekš tiem kas nezin paskaidroju ka programma kalpo kā OS X Firewall papildinājums (ar ērtu grafisko interfeisu) un ar kuru var nobloķēt kādas programmas izeju internetā. Tā ka tagad man būs 2 licenzes šai programmai vrēšu to uzlikt arī uz portatīvā datora.

No vēstures.

Starp citu, jau agrāk (pagājušā gada decembrī), bija līdzīgā akcijā, kur izpārdeva vairākas programmas pa 49,99$. Toreiz arī tiku pie daudzām interesantām programmām, bet pirku to "paku" tikai dažu programmu dēļ un kā parādīja laiks tad šis programmas patiešām ir ļoti noderīgas:

Te gan gribētos piebilst ka šie pasākumi (programmu paku izpārdošana) varētu drusku atgādinat PSRS laikus, kad veikalos bija liels deficīts un šad tad tika pārdoti tādi "produktu" komplekti, kur kopā ar deficīta preci tika pārdotas arī ne pārāk "ejošas" preces. Bet nu šoreiz MacHeist programmu "izpārdošana" atšķiras ar to ka visas programmas (noderīgas vai ne pārāk) tiek pārdotas ar ļoti lielām atlaidēm un tikai vienas labas programmas dēļ, kas maksā vairāk ne tie 49,99$, ir vērts nopirkt arī pārējās. kuras faktiski sanāk paņemt par brīvu.

Tā ka ja kāds vēlās tad akcija spēkā vēl 2 dienas un var vēl paspēt nopirkt 10 programmas pa 49,99$

Vēl papildus labumi.

Vakar MacHeist mani vēl vairāk iepriecināja. Viņi papildināja 10 programmu paketi ar vēl papildus programmām un visi kas tika iegādājušies iepriekš minētās programmas saņems pilnas licenzes (par brīvu) vēl šādām programmām:

  • WriteRoom ($24.95). Interesants teksta redaktors ar tā saucamo "Free writing" funkciju, kad uz ekrāna ir redzams TIKAI rakstāmais teksts un nekas nemaisa rakstīt savas domas.
  • BrowseBack ($29.95). Apskatīto web lapu vēstures apkopotājs.
  • Exces ($14.95). Aizsargā dokumentus un citus svarīgus failus ar parolēm.
  • Linkinus ($20.00). Interesants IRC klients.
  • PhotoPresenter ($8.00). Diezgan jaudīgs Slideshow taisīšanas rīks.

Papildus tam, tiek piedāvāts izmēģināt vēl neiznākušas programmas (lasi programmu Beta versijas):

  • Pixelmator. Grafiska programma fotogrāfiju apstrādei, pēc pirmā acu uzmetiena (viņu mājas lapā) izskatās diezgan daudzsološi.
  • Flow. Kārtējais FTP klients ar vairākām papildus iespējām, kā apgalvo izstrādātāji arī Web redaktors... bet nu redzēsim kas tur galu galā sanāks.

Tā ka sakotnējie 433,82 $, par visām programmām tagad palielinājās līdz 531,67$ (neskaitot vēl Pixelmator un Flow Beta versijas, kurām nav noteikta cena).

Tā ka uzskatu ka tiku pie diezgan daudzām un labām programmām tikai par 49,99$.


Nav komentāru: