trešdiena, jūlijs 4

Canon EF 70-200 f/2.8 L USM

Nu tad beidzot esmu ticis pie sen kārotās mantas - L klases objektīva Canon EF 70-200mm f/2.8 L USM. Tagad šis stikls nomainīs manu sen lietoto "sporta" objektīvu EF 100-300 f/4.5-5.6 USM. Mēģināšu sodien pat to notestēt dzīvē - aiziešu pafotografēt kādu hokeja spēli, bet vairāk kā esmu pārliecināts ka rezultāts būs labāks ne kā ar iepriekšējo objektīvu.


Pirmie iespaidi pēc 70-200 "atpakošanas" - krietni vien lielāks un arī smagāks (veseli 1,3 kg tīrais svars), būs laikam jānodarbojas ar rīta rosmi lai spēles garumā šo "monstru" noturēt rokā.
Pēc izmēriem arī garāks un resnāks ne kā 100-300 (skaties salīdzinājumu bildē zemāk). Izgatavots no dzelss un iedveš tādas ļoti pamatīgas mantas sajūtu (arī rokās turot jūti dzelzs vēsumu). Nekas neļurkājas un negrab (kā tas šad tad bija novērots 100-300 stiklam). Gumijas gredzeni (Zoom un fokusa) vēl ož pēc gumijas :) un ir diezgan pamatīgi izgatavoti, ja salīdzina ar 100-300 tad pirksti neslīd jo "zobrati" uz gumijas ir izteiktāki, proti nevaru teitk ka uz 100-300 objektīva man slīdēja pirksti uz Zoom gredzena, bet nu 70-200 to patīkamāk griezt.

Pie Zoomošanas nekas neizbrauc, respektīvi ir iekšēja zoomošanās un arī fokusēšanās. Arī pie zoomošanas gredzens maigi griežas un nekur neķerās un nelēkā. Padarbojoties ar to te pat istabā autofokuss ir ļoti ātrs un kluss. Patīkami pārsteidza ka skata meklētājā visu labi var saredzēt - tas ir gaišs, te protams savu lomu spēlē stikla "gaišums" f/2.8.

Iepakojums - nu standarta dizaina Canon kaste, tikai tāda paliela. Diezgan bagāta (priekš objektīva) komplektācija:
- protams pats objektīvs;
- objektīva blende;
- statīva stiprinājums;
- kvalitatīva somiņa objektīva pārnēsāšanai ar pleca siksnu;
- instrukcija.

Pagaidām viss, testa bildes un pilnāks apraksts droši vien tiks izlikts manā mājas lapā pēc neilga laika. Šeit var uzdot operatīvus jautājumus un savu iespēju robežās mēģināšu uz tiem atbildēt.

2 komentāri:

Anonīms teica...

Sveiki
Gribetu uzzinat,kadam nolukam tiesi ir paredzets sis objektivs,cik talu velk? man ir canon eos 400d,fotografeju tikai prieks sevim sava brivaja laika,bet gribas kvalitativakas bildes neka ar standarta optiku. Paldies

nbinc teica...

Nu es to pirku sporta fotografēšanai. Objektīvs ir ar ātru autofokusu un arī gaismas spēja tam ir liela. Ikdienas fotografēšanai gan viņš nav tik parocīgs, teiksim staigāt apkārt pa pilsētu un bildēt savam priekam būs par smagu, bet tas ka objektīvs ir ļoti kvalitatīvs un bildes sanāk dzidras tiesa gan.

Ja tev ir 400D tad apmēram orientējies tajos mm uz objektīva (nuvismaz es domāju ka ir kāds priekšstats par to).70-200 mm objektīvs ir teleobjektīvs, respektīvi paredzēt fotografēt tālus objektus. Fotografēšanai šaurās ielās un telpās tas nav paredzēts. Teiksim salīdzināšanai pamēģini standarta Kit objektīvam 18-55 uzgriezt uz tiem 55 mm un kaspatīties kā tu caur to redzi pasauli, un tad vēl pieliec 15 mm un tad sapratīsi ka istabā ar to tikai cilvēka galvu var nofotografēt :)