svētdiena, jūlijs 22

Interneta rādio

Te kaut kādi, dzīves pārdomās, konstatēju ka es galvenokārt klausos Interneta rādio. CD, MP3 un parastais radio vairs tā "nepievelk". Mājas mūzika (CD, MP3) laikam jau apnika jo nekā jauna nav, a bet parastais radio apnika ar savām reklāmām un pļāpāšanu. Pie tam biežāk sanāk sēdēt pie datora un kaut ko visu laiku darīt - rakstīt, fotogrāfijas apstrādāt... un vispāri bakstīties pa internetu. Nu un ja jau pa rokai ir dators tad arī gribās lai mājās nav klusums.

Agrāk darbojoties uz PC un MacBook drusku "tracināja" ka lai paklausīties mūziku uz datora vajadzēja slēgt lielo resiveri (nu nebija man galda tumbiņu), a iebūvētās MacBook tumbiņas nepārliecināja ar savu skanējumu. Kad tiku pie 24 collīgā iMac tad konstatēju ka viņā iebūvētās tumbiņas ir kā radītas lai uztaisīt tādu neuzkrītošu un tanī pašā laikā samērā kvalitatīvu mūzikas fonu.


Mūziku (kā jau Mac lietotājs) klausījos ar iTunes atskaņotāju, a viņam ir iebūvēta tāda laba lieta kā norādes uz ļoti daudzām Interneta radiostacijām. Tur var atrast jebkura stila mūziku, pie tam nav vajadzības iet uz kādu web lapu un meklēt sev tīkamās radiostacijas (kā tas bija iekš WinAmp).

Vārdu sakot no lielā daudzuma iTunes radiostaciju es izvēlējos 3, kuras man viss vairāk patīk. Par tām arī gribās pastāstīt.

1 House FM
www.1house.fm

Techno/House mūzikas radiostacija. Vārdu sakot kam šāda stila mūzika patīk laipni lūgti klausīties. Repertuārs diezgan dažāds, es pat teiktu ka nereti "aizbrauc" drusku garām stacijas kopējam mūzikas stilam, bet šad tad labi ir drusku atslābināties no House'šanās :)
Links vidējas kvalitātes, šad tad iebremzē, bet nu nav tik traki ka nevar klausīties. Radio stacijas mājas lapā to var klausīties arī no pārlukprogrammas.
Ši ir mana klausāmākā radiostacija.

1 FM ^ Trance
www.1.fm

Raida lielākoties Techno/Trance mūziku. Reklāmas nav daudz, bet tā tāda drusku vienmūļīga (vismaz pēdējā laikā reklamē vienu un to pašu), pļāpāšanas nav. 1 FM patiesībā ir diezgan liela radiostacija, tai ir vairāki kanāli un Trance ir tikai viens no tiem. Links diezgan labs. Radio stacijas mājas lapā to var klausīties arī no pārlukprogrammas.

202.FM Energy 98
www.202.fm

Populāri hīti un to kompilācijas. Reklāmas praktiski nav (ja radiostacijas džinglus neskaita), nekādas pļāpāšanas (tāda jēdziena kā ziņas un paraizā laikā pīkstieni te vienkārši nav). Radio stacijai ir vairāku stilu kanāli. Links labs. Klausos 202.FM kad divas iepriekšājās radiostacijās nav ko klausīties.

2 komentāri:

Toms teica...

Labi radio! Laba mūzika..

cd'holikas teica...

nuostabus turinys, ačiū, kad pasidalinote šiuo tinklarasčiu ....
cd muzika parduotuve
kust osta muusika CD